Wie zijn wij

Deskundig en betrouwbaar

Nationale Hulplijn Woonoverlast is een initiatief van Coloured Consultancy (CoCon): specialist en pionier in de aanpak van woonoverlast met 25 jaar aan ervaring en kennis. CoCon heeft duizenden burgers en diverse gemeenten, woningcorporaties en welzijninstellingen door het hele land ondersteund in een concrete aanpak van woonoverlast waarbij de eigen kracht van de bewoner altijd centraal staat.

Onze adviseurs

De Nationale Hulplijn Woonoverlast werkt met ervaren beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires. Zij zijn allen specifiek voor deze hulplijn opgeleid. Kennis en kwaliteit van onze dienstverlening wordt voortdurend op peil gehouden door middel van trainingen, intervisie en evaluaties.

Uw ervaring

Heeft u tips of suggesties om onze dienstverlening nog beter te maken?
Vul dan het contactformulier in voor uw compliment, tip, suggestie, of idee.

Contactgegevens

Coloured Consultancy B.V.
Van der Takstraat 102A
3071 LM Rotterdam
KvK 27231016 Haaglanden
BTW nr. NL 8196.52.209.B01
CoCon is verzekerd bij ASR

Website Design & Development: Lydia Pees

Wist u dat…

één op de vijf mensen wel eens ruzìe heeft gehad met de buren en dat de meeste ruzies ontstaan over geluidsoverlast? In 2018 waren er 17.000 meldingen van burenruzies, 2000 meer dat het jaar daarvoor. Circa 84% houdt de buren verantwoordelijkheid voor de ruzie, zo’n 9 procent vindt dat beiden een aandeel hebben en ongeveer 1 procent legt de schuld bij zichzelf.

 

Bron: Aedes, EenVandaag, RIC, CCV

Maandtip

Sinds de Covid19-maatregelen zijn wij allemaal veel meer aan huis gebonden. Achter elke voordeur is de Corona-crisis voelbaar, het raakt ons allemaal.

‘Mijn buurman is, sinds hij meer thuis is, elke dag aan het boren en timmeren. Wij moeten de kinderen helpen met hun schoolwerk en ook tussendoor thuis werken. Dit is niet te doen!’

‘Na mijn zware nachtdienst in het verpleeghuis kom ik doodmoe thuis en ga ik direct naar bed. Van slapen komt het niet, want de kinderen van de bovenburen rennen de hele dag heen en weer, spelen met een bal of gooien dingen op de grond. Ik begrijp dat zij hun energie kwijt moeten, maar ik heb mijn rust echt nodig!’

Situaties waarin de gemoederen hoog op kunnen lopen. Probeer het uit te praten met elkaar op een rustig moment. Heb begrip voor elkaars situatie en probeer afspraken te maken die voor u beiden uitvoerbaar zijn. Juist nu komt het er op aan om er samen uit te komen!