Heeft u overlast van uw buren?

Bel 0900-0305 voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.

Heeft u overlast van uw buren?

15 februari 2017

De Nationale Hulplijn Woonoverlast helpt u een oplossing voor uw probleem te vinden

Heeft u overlast van uw buren of buurtgenoten? 3 op de 10 Nederlanders ervaart wel eens overlast van buren.

De Nationale Hulplijn Woonoverlast biedt een luisterend oor en deskundig advies. Zodat u zo goed en snel mogelijk de problemen kunt oplossen.

Laat woonoverlast niet onopgelost: u heeft recht op woongenot, respect, veiligheid en leefbaarheid.

Bel 0900-0305 voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.

 

*Deze video is mede mogelijk gemaakt door studenten van Hogeschool InHolland Rotterdam.

Wist u dat…

Een kwart van de Nederlanders heeft weleens ruzie met de buren. Met name inwoners van de Randstad hebben het weleens met hun buren aan de stok gehad. Geluidsoverlast, vooral door muziek, is de vaakst gehoorde klacht. Het Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum deed onderzoek onder 2100 mensen om de aard en omvang van burenruzies in kaart te brengen.

Bron: NOS 25 juli 2016

Weektip

Woont u in een appartement en heeft u overlast van een andere bewoner in het complex? Dan kan de Vereniging van Eigenaren (VvE) actie ondernemen via de splitsingsakte/het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. Het bestuur kan de bewoner een waarschuwing geven en als dat niet helpt een boete opleggen. In het uiterste geval kan de vergadering van eigenaren de bewoner het gebruik van zijn appartement ontzeggen. De VvE kan in het huishoudelijk reglement leefregels opnemen om overlast te voorkomen.