Bel 0900-0305

Anoniem en vertrouwelijk

Bel 0900-0305 voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek

 

De Nationale Hulplijn Woonoverlast helpt u een oplossing voor uw probleem te vinden

3 op de 10 Nederlanders ervaart wel eens overlast van buren. Heeft u overlast van uw buren of buurtgenoten? De Nationale Hulplijn Woonoverlast biedt een luisterend oor en deskundig advies. Zodat u zo goed en snel mogelijk de problemen op kunt lossen.
Laat woonoverlast niet onopgelost: u heeft recht op woongenot, respect, veiligheid en leefbaarheid.

Of het nu gaat om:
– Geluidsoverlast
– Overlast van kinderen of jongeren
– Blaffende honden
– Conflicten over bomen/schuttingen
– Parkeerproblemen met de buren
– Burenruzie of spanningen
– Pesterijen, geroddel of dreigementen
– Asociaal gedrag
– Verloedering, stank en vervuiling
– Andersoortige overlast
– Of gaat het om van het kastje naar de muur gestuurd worden?

Bereikbaarheid van onze adviseurs

Maandag tot en met vrijdag: 13:00 – 17:00 uur

De Nationale Hulplijn Woonoverlast is gesloten op de officiële feestdagen en jaarlijks van 24 december tot en met 1 januari.

De Nationale Hulplijn Woonoverlast biedt maatwerk voor elk soort woonoverlast van buren of buurtgenoten. De hulplijn biedt advies, informatie en ondersteuning voor alle burgers en organisaties: dus zowel particulieren, huurders, VVE’s en ondernemingen alsook instellingen, woningcorporaties en gemeenten.

Hoe helpen wij u

In het gesprek verkent een van onze adviseurs aanpak woonoverlast eerst uw probleem. Vervolgens geeft de adviseur een persoonlijk toekomstgericht advies waarmee u verder komt tot een oplossing die werkt. Zo nodig verwijst de adviseur u heel gericht door naar een lokale oplosser van woonoverlast. Het gesprek levert altijd een bruikbaar en praktische oplossing zodat uw woongenot weer hersteld kan worden.
U kunt rekenen op vertrouwelijkheid en u kunt als u wilt anoniem blijven. En natuurlijk zetten wij ons maximaal voor u in, vanuit onze deskundigheid, ervaring en hart voor uw zaak.

Woonoverlast moet gewoon uw leefwereld uit.

Wist u dat…

één op de vijf mensen wel eens ruzìe heeft gehad met de buren en dat de meeste ruzies ontstaan over geluidsoverlast? In 2018 waren er 17.000 meldingen van burenruzies, 2000 meer dat het jaar daarvoor. Circa 84% houdt de buren verantwoordelijkheid voor de ruzie, zo’n 9 procent vindt dat beiden een aandeel hebben en ongeveer 1 procent legt de schuld bij zichzelf.

 

Bron: Aedes, EenVandaag, RIC, CCV

Maandtip

Sinds de Covid19-maatregelen zijn wij allemaal veel meer aan huis gebonden. Achter elke voordeur is de Corona-crisis voelbaar, het raakt ons allemaal.

‘Mijn buurman is, sinds hij meer thuis is, elke dag aan het boren en timmeren. Wij moeten de kinderen helpen met hun schoolwerk en ook tussendoor thuis werken. Dit is niet te doen!’

‘Na mijn zware nachtdienst in het verpleeghuis kom ik doodmoe thuis en ga ik direct naar bed. Van slapen komt het niet, want de kinderen van de bovenburen rennen de hele dag heen en weer, spelen met een bal of gooien dingen op de grond. Ik begrijp dat zij hun energie kwijt moeten, maar ik heb mijn rust echt nodig!’

Situaties waarin de gemoederen hoog op kunnen lopen. Probeer het uit te praten met elkaar op een rustig moment. Heb begrip voor elkaars situatie en probeer afspraken te maken die voor u beiden uitvoerbaar zijn. Juist nu komt het er op aan om er samen uit te komen!